menu

Informatie

Stichting Psalmzangdag streamt alle psalmen vanuit Kampen

De jaarlijkse Psalmzangdag kan voor het tweede jaar op rij niet in fysieke vorm doorgaan. Massale samenzang lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Daarom komt de Stichting Psalmzangdag dit jaar met een alternatief.

D.V. zaterdag 4 september is er een ca. 13 uur durende livestream waarin doorlopend psalmbewerkingen van alle 150 psalmen gespeeld worden. André van Vliet en Marco den Toom bespelen het orgel van de Bovenkerk in Kampen. Zij spelen bewerkingen van o.a. Feike Asma, Klaas Jan Mulder, Dick Sanderman, Frans van Tilburg, Herman van Vliet, Willem Hendrik Zwart en Jan Zwart. De livestream start ’s morgens om 08.00 uur en zal doorgaan tot in de avond. Bij de laatste psalmen verlenen ook de trompettisten Arjan en Edith Post hun medewerking. Klik hier voor de livestream.

Gedurende de livestream is er een digitale collecte, die bestemd is voor de beide organisten en een goed doel. Omdat Israël en de psalmen zeer nauw met elkaar verbonden zijn, is gekozen voor de stichting Shaare Zedek, dat het gelijknamige ziekenhuis in Jeruzalem ondersteunt.

De opbrengst van deze alternatieve Psalmzangdag gaat naar de palliatieve thuiszorg voor terminaal zieke kinderen. Van harte aanbevolen!